Импресум

EOS Holding GmbH
Steindamm 71
20099 Hamburg 

Е-пошта: crossborder@eos-solutions.com

 • Klaus Engberding (Управник), Justus Hecking-Veltman, Andreas Kropp, Marwin Ramcke, Dr. Andreas Witzig

  AG Hamburg HRB 124 966
  USt-ID: DE 813 348 056

 • EOS Holding GmbH, EOS Crossborder

 • EOS Holding GmbH сака да ја искаже својата благодарност за Вашата посета на овој веб-сајт и Вашиот интерес за производите и услугите кои ги нудат партнерите на EOS. На некои од овие страници, од Вас ќе биде побарано да впишете одредени информации за Вас. Овие детали не се задолжителни. Сите собрани лични податоци се складираат, се обработуваат и, доколку е тоа потребно, се пренесуваат на друг партнер на EOS исклучиво за Ваша лична поддршка и за да Ви обезбедиме информации за нашите производи и услуги или за испраќање на понуди. EOS Holding GmbH гарантира дека Вашите детали ќе ги држи во најстрога доверба во согласност со прописите за правилна заштита на податоците.

  Сакаме да Ви укажеме на фактот дека користењето на бесплатните услуги кои ги нудиме не му дава право на корисникот на какви било правни побарувања. Не се подразбира никаква одговорност за какво било неисправно работење на системот. Освен тоа, EOS Holding не се смета за одговорен ако се докаже дека е невозможно да се пристапи или да се прилагоди некоја од услугите кои ги нудиме бесплатно.

 • EOS Holding GmbH не презема никаква одговорност за веб-содржините на трети страни на кои може да се пристапи преку хиперврски доколку овие не се членови на групата на компании на EOS.

  На веб-сајтот на EOS Global Collection се поставени разни врски до други веб-сајтови. Со исклучок на партнерите на групата на компании на EOS, следново се однесува на сите врски: EOS Holding GmbH јасно изјавува дека нема никакво влијание на дизајнот или содржините на поврзаните веб-сајтови. Поради оваа причина, EOS Holding јасно се оградува од секаква содржина која се содржи на веб-сајтовите кои се поврзани со овој веб-сајт и не ја усвојува нивната содржина како своја. Освен тоа, не прифаќаме никаква одговорност за кој било софтвер или други материјали кои се овозможени на или поврзани преку овој веб-сајт. Секој оператор на веб-сајт посебно е одговорен за својата содржина.

 • © 2019 held by EOS Holding GmbH , Hamburg, Germany. All rights reserved.

  Texts, pictures, graphics, sound, animations and videos as well as their layout on EOS Global Collection are protected by copyright and other forms of protective legislation. No content contained either on this website or on the domains of EOS Holding GmbH containing the same content may be copied, processed, altered, stored in electronic or in machine-readable form or made available to third parties, either in whole or in part without the prior written authorization of EOS Holding GmbH. This shall explicitly not apply to the content of the Press section. Some EOS Holding websites contain images that are subject to third party proprietary rights.

 • На нашите веб-сајтови, по правило специфично не ги означуваме заштитените имиња на марки или заштитните знаци како заштитени. И покрај тоа, тие треба да се сметаат и да се третираат како такви! Доколку не е спротивно посочено, сите заштитени трговски марки содржани на веб-сајтовите на EOS Holding се заштитени во согласност со соодветните законски прописи. Ова особено се однесува на марките, ознаките, корпоративните логоа и симболите. Доколку нашите веб-сајтови прекршуваат некои постоечки авторски или сопственички права, љубезно молиме веднаш да бидеме информирани за ова преку е-пошта (Re: Авторски права), за да можеме да ја измениме нашата понуда најбрзо што можеме ако е тоа потребно.

 • Интелектуалната сопственост, марките и авторските права содржани на eos-solutions.com/de се заштитени. Овој веб-сајт не претставува лиценца за употреба на интелектуалната сопственост било на EOS Holding GmbH или на трети страни.

  Доколку некои од овие правила и услови се или станат неважечки поради правни околности, ова нема да влијае на ефективноста или важноста на останатите точки. Вашите предлози во врска со нашиот веб-сајт www.eos-globalcollection.com ни помагаат да ги подобриме информациите и наведените услуги за Ваша придобивка.

Овој веб-сајт користи технологија etracker ( www.etracker.com ) за да собере податоци за однесувањето на посетителите. Овие податоци кои се собираат анонимно се користат за маркетиншки причини и за оптимизирање. Сите податоци од посетителите се зачувуваат со помош на анонимен кориснички ID и може да се додаваат на профил на користење. Можно е да се употребат колачиња за да соберат или зачуваат вакви податоци, но податоците остануваат строго анонимни. Податоците нема да се користат за лична идентификација на посетителот и не се додаваат на какви било лични податоци. Собирањето и складирањето на податоци може да биде одбиено во секое време во однос на подоцнежните услуги.

ПОСТАВКИ ЗА КОЛАЧИЊА

Користиме колачиња на нашата веб-страница за да ви овозможиме најдобра можна корисничка услуга. Тука спаѓаат колачиња што се неопходни за работата на веб локацијата, колачиња коишто се користат само за анонимни статистички цели, колачиња што се користат за поставки за погодност и колачиња што се користат за да ви овозможиме индивидуализирана содржина врз основа на вашите интереси. Самостојно може да одлучите дали сакате да дозволите употреба на колачиња за статистика, погодност или маркетинг. Покрај тоа, може да ја промените/повлечете вашата согласност во кое било време така што ќе кликнете на поставките за Промена на колачиња на дното од веб-страницата. Дополнителни информации може да најдете во нашата Политика за приватност.

Неопходни

Употребуваме неопходни колачиња. Тоа се колачиња кои се неопходни за работата и основните функционалности на веб –страницата и го овозможуваат функционирањето кое е релевантно за безбедноста на нашата веб-страница.
Овде може да прочитате кои колачиња ги употребуваме.

Статистика

Дозволувањето на употребата на колачиња за погодност ви овозможува полесна употреба на нашата веб-страница. При  повторнa посетa нашата веб-страница за да ги користите нашите услуги, автоматски ќе препознаеме дека веќе сте нè посетиле, а автоматски ќе бидат препознаени и внесовите и поставките што сте ги направиле за да не мора да ги внесувате повторно. На пример, на овој начин, нема да мора повторно да ги внесувате вашите кориснички податоци, туку кога повторно ќе ја посетите веб-страницата, ќе може да пристапите до податоците што веќе сте ги внеле. 
Овде може да прочитате кои колачиња ги употребуваме.

Погодност

Употребуваме статистички колачиња за да ја подобриме нашата понуда,  да обезбедиме дизајн според потребите на корисниците и континуирана оптимизација на нашата веб-страница. 
За таа цел, собираме анонимизирани податоци за статистика и аналитика, на пример, за да го утврдиме бројот на посети на веб-страницата и однесувањето на корисниците, со цел да ги приспособиме и подобриме нашата содржина и вашето искуство на веб-страницата. 
Овде може да прочитате кои колачиња ги употребуваме.

Маркетинг

Со помош на колачињата за маркетинг при посета на нашата веб-страница овозможуваме приказ на релевантна содржина врз основа на вашите интереси.
Овде може да прочитате кои колачиња ги употребуваме.