Politika zaštite privatnosti

  • EOS Holding GmbH
    Steindamm 71
    20099 Hamburg, Germany

    Telefon: +49 40 2532-8657
    Faks: +49 40 2532-8658

    E-mail: info@eos-solutions.com

    Generalni direktori: Klaus Engberding (predsednik), Justus Hecking-Veltman, Andreas Kropp, Marwin Ramcke i Dr Andreas Witzig

    Sud registracije Hamburg HRB 124 966
    PIB: DE 813 348 056

    Službenik za zaštitu podataka kompanije EOS HoldingGmbH može se kontaktirati na gore navedenu adresu (uključite i red ATTENTION (na ruke): EOS Holding GmbH – eos-globalcolletion.com) ili e-poštom na datenschutz@eos-solutions.com.

  • Ova politika zaštite privatnosti primenjuje se na prikupljanje ličnih podataka na našoj veb lokaciji i njihovom kasnijom obradom s naše strane.

    Ova politika zaštite privatnosti takođe služi u svrhe pružanja informacija u skladu sa članovima 13 i 14 GDPR (Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti) za obradu podataka izvan obima prikupljanja putem ove veb lokacije. U takvim slučajevima dostavićemo vam posebne politike o zaštiti podataka za konkretne aktivnosti obrade podataka od slučaja do slučaja.

  • Ova politika zaštite privatnosti ne primenjuje se na obradu podataka od strane drugih kompanija iz EOS Group. Ovo je takođe slučaj ako su te druge kompanije iz EOS Group, zajedno sa svojim kontaktima navedene na našoj veb lokaciji i/ili ako su njihove usluge prikazane na našoj veb lokaciji.

    Druge kompanije iz EOS Group će vam dostaviti posebne politike zaštite privatnosti za konkretne aktivnosti obrade podataka od slučaja do slučaja.

  • a. Kada posetite veb lokaciju

    Kada preuzmete našu veb lokaciju eos-globalcollection.com pregledač koji koristite na vašem uređaju automatski šalje informacije na server naše veb lokacije. Ove informacije se privremeno čuvaju u datoteci evidencije. Sledeće informacije se prikupljaju bez vaše intervencije i čuvaju dok se automatski se briše nakon 3 dana

    • IP adresa računara koji preuzima,
    • datum i vreme pristupa,
    • ime i URL preuzete datoteke,
    • veb lokacija sa koje se dogodio pristup (URL posredničke lokacije),
    • veb lokacija preuzeta sa naše veb lokacije,
    • pregledač vašeg računara i moguće operativni sistem, kao i ime vašeg dobavljača pristupa.

    Mi obrađujemo gore navedene podatke u sledeće svrhe:

    • da bismo obezbedili nesmetano uspostavljanje veze sa veb lokacijom,
    • da bismo obezbedili upotrebu našeg veb lokacije sa lakoćom,
    • da bismo analizirali sigurnost i stabilnost sistema, i
    • u druge administrativne svrhe.

    Zakonska osnova za obradu podataka je član 6(1). 1 (f) GDPR. Naš legitimni interes proizilazi iz svrha prikupljanja podataka navedenih u gornjem tekstu. Ni pod kakvim okolnostima ne koristimo prikupljene podatke da bismo izvlačili zaključke o vama.

     Osim toga koristimo kolačiće i usluge analize kada posetite našu veb lokaciju. Detaljnije informacije o ovome možete pronaći u odeljcima 6 i 7 ove politike zaštite privatnosti.

    b. Kada nas kontakirate e-poštom

    Možete nas kontaktirati sa pitanjima bilo koje vrste preko date/datih adresa e-pošte.

    Ako tako uradite, lični podaci koji se prenose putem e-pošte se čuvaju. Zakonska osnova za obradu podataka je član 6(1) (f) GDPR. Ukoliko se kontakt pravi u svrhe zaključenja ugovora dodatna zakonska osnova za obradu je član (6)(1)(b) GDPR.

    Mi brišemo lične podatke koje smo prikupili nakon obrade vašeg pitanja, osim u slučaju kada imamo zakonsko pravo ili obavezu da ih dalje obrađujemo.

  • Mi isključivo prosleđujemo vase lične podatke drugim kompanijama iz EOS Group ili trećim licima (primaoci) ako:

    • ste dali svoj eksplicitni pristanak u jednu ili više konkretnih svrha u skladu sa članom 6(1) st. 1 (a) GDPR,
    • je obelodanjivanje u skladu sa članom 6(1) st. 1 (f) GDPR je neophodno za potvrdu, vršenje ili odbranu zakonskih zahteva i nema razloga za pretpostavku da imate primarni interes za zaštitu podataka zbog koga se vaši podaci ne obelodanjuju,
    • u slučaju da postoji pravna obaveza za obelodanjivanje u skladu sa članom 6(1) st. 1 (c) GDPR i
    • zakonski je dozvoljeno i neophodno za ispunjavanje ugovornih obaveza u skladu sa članom 6(1) st. 1 (b) GDPR.
    • mi obrađujemo podatke u svoje ime u skladu sa članom 28 GDPR.

    Prenos vaših ličnih podataka u svrhe koje nisu navedene u gornjem tekstu se ne događa.

  • Kao i većina internet stranica, koristimo kolačiće kada pristupate i pretražujete našu internet stranicu da bi vaša poseta bila što udobnija i efikasnija. Kolačići su male datoteke koje internet stranica kreira i koji se automatski čuvaju u internet pretraživaču na vašem uređaju (prenosnom računaru, tabletu, pametnom telefonu i sl.). Kolačići ne štete vašem uređaju i ne sadrže viruse, trojance i druge zlonamerne programe. Informacije dobijene u vezi sa određenim uređajem koji se koristi čuvaju se u kolačiću. Međutim, to ne znači da mi neposredno dobijamo informacije o vašem identitetu na ovaj način. 

    Kolačići služe jednoj stvari: da učinimo našu ponudu što prijatnijom za vas. Na primer, koristimo tzv. sesije kolačića da bismo prepoznali da ste već posetili pojedinačne stranice na našoj internet stranici. Ovi kolačići se automatski brišu kada napustite našu internet stranicu. Slično tome, da bismo optimizovali prilagođavanje korisniku, koristimo privremene kolačiće koji se čuvaju na vašem uređaju tokom određenog vremenskog perioda. Ukoliko opet posetite našu internet stranicu da biste koristili naše usluge, automatski ćemo prepoznati da ste već posetili našu internet stranicu, a unosi i podešavanja koja ste uneli biće automatski prepoznati, tako da ne morate opet da ih unosite.

    Kolačići se mogu podeliti u četiri kategorije „Neophodni“, „Statistika“, „Udobnost“ i „Marketing“. 

    Neophodni kolačići su obavezni za funkcionisanje i osnovne funkcije naše internet stranice. Ovi kolačići omogućavaju funkcionisanje sigurnosti ove internet stranice. 

    Statistički kolačići se koriste za poboljšanje naše ponude i obezbeđivanje izgleda koji se zasniva na potrebama, kao i stalne optimizacije naše internet stranice. Zato prikupljamo anonimne podatke za statistiku i analitiku, na primer da bismo utvrdili saobraćaj na internet stranici, statistiku pregleda stranice i ponašanje korisnika i da bismo prilagodili i poboljšali naš sadržaj i iskustvo na internet stranici. 

    Kolačići za udobnost koriste se da bi se olakšala upotreba naše internet stranice. Ukoliko opet posetite ovu internet stranicu da biste koristili naše usluge, automatski ćemo prepoznati da ste već bili na našoj internet stranici, a unosi i podešavanja koja ste uneli biće automatski prepoznati, tako da ne morate opet da ih unosite. Na primer, ne morate ponovo da unosite svoje korisničke podatke svaki put, svojim podacima, koje ste već uneli, možete pristupiti kada ponovo posetite internet stranicu.

    Koristimo kolačiće za marketing, tako da možemo da obezbedimo relevantan sadržaj koji se zasniva na vašim interesovanjima kada posetite našu internet stranicu.

    Podaci koji se obrađuju neophodnim kolačićima koriste se za navedenu svrhu zaštite našeg legitimnog interesa u skladu sa članom 12. stav 1. tačka 6. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kao što je pravilno funkcionisanje internet stranice. 

    Podaci koji su prikupljeni i obrađeni kolačićima za udobnost, statistiku i marketing obrađuju se uz vaš pristanak u skladu sa članom 12. stav 1. tačka 1. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u svrhu pružanja personalizovanog sadržaja, u statističke svrhe čiji je cilj poboljšanje korisničkog iskustva i u marketinške svrhe. Za ove kolačiće možete izmeniti, odnosno povući svoj pristanak tako što ćete kliknuti na Izmeni podešavanja kolačića u dnu internet stranice.

    Upravljanje kolačićima

    Većina internet pretraživača automatski prihvata kolačiće. Međutim, možete konfigurisati svoj pretraživač tako da se kolačići ne čuvaju na vašem računaru ili da se uvek prikaže obaveštenje pre nego što se postavi novi kolačić. Svaki internet pretraživač se razlikuje u vezi sa tim kako upravlja kolačićima. Kod svakog pretraživača to je opisano u meniju Pomoć koji objašnjava kako se mogu promeniti podešavanja kolačića. Kliknite na donji link u zavisnosti od pretraživača koji koristite:

    Potpuna deaktivacija kolačića može, međutim, da dovede do toga da nećete moći da koristite sve funkcije internet stranice.

    Koristimo sledeće kolačiće:

  • Naziv Java Session Cookie
    Ponuđač Vlasnik ove internet stranice
    Svrha Ovaj kolačić koristi server aplikacije.
    Neophodan je za pravilno funkcionisanje programa aplikacije.
    Ne čuva podatke o ličnosti. 
    Naziv kolačića jsessionid
    Trajanje kolačića Sesija kolačića - izbrisan nakon što napustite pretraživač.

     

    Naziv cookieconsent_status
    Ponuđač Vlasnik ove internet stranice
    Svrha Neophodan kolačić kojim se pamti da je baner kolačića potvrđen.
    Naziv kolačića cookieconsent_status
    Trajanje kolačića 20 dana
  • Naziv VISITOR
    Ponuđač Vlasnik ove internet stranice
    Svrha Ovaj kolačić koristimo da bismo prikazali personalizovan sadržaj. 
    Naziv kolačića VISITOR
    Trajanje kolačića Sesija kolačića - izbrisan nakon što napustite pretraživač.

     

    Naziv NEW_Visitor
    Ponuđač Vlasnik ove internet stranice
    Svrha Ovaj kolačić koristimo da bismo prikazali personalizovan sadržaj.
    Naziv kolačića new_visitor
    Trajanje kolačića 1 dan
  • Naziv nmstat
    Ponuđač Siteimprove GmbH
    Svrha Ovaj kolačić se koristi kao pomoć pri beleženju načina na koji posetilac koristi internet stranicu.
    Koristi se za prikupljanje statistike o upotrebi internet stranice, na primer kada je posetilac poslednji put posetio stranicu.
    Ova informacija se dalje koristi za poboljšanje korisničkog iskustva na internet stranici. Kolačić Siteimprove Analytics sadrži slučajno generisanu identifikacionu oznaku koja se koristi da se prepozna pretraživač kada posetilac čita internet stranicu. Kolačić ne sadrži podatke o ličnosti i koristi se samo za analitiku internet stranice.
    Naziv kolačića nmstat
    Trajanje kolačića Trajan – ističe nakon 400 dana

     

    Naziv AWSELB
    Ponuđač Siteimprove GmbH
    Svrha AVSELB kolačić osigurava da se svi prikazi stranica za istu posjetu (korisničku sesiju) šalju na istu krajnju tačku. Ovo nam omogućava da odredimo redosled pregleda stranica korisnika koji su potrebni za funkcije poput praćenja ponašanja i tokova.
    Naziv kolačića AWSELB
    Trajanje kolačića Sesija kolačića - izbrisan nakon što napustite pretraživač.
  • Naziv siteimproveses
    Ponuđač Siteimprove GmbH
    Svrha Ovaj kolačić se koristi isključivo za praćenje sekvence stranica koje posetilac gleda tokom posete internet stranici.
    Ova informacija može da se koristi da bi se kreirala putanja koju korisnik prelazi i za posetioca brže pronađu relevantne informacije.
    Naziv kolačića siteimproveses
    Trajanje kolačića Sesija kolačića - izbrisan nakon što napustite pretraživač.
  • Shariff solution

    Mi koristimo Shariff tastere iz društvenih mreža

    Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Xing na našoj veb lokaciji. Tasteri su jednostavne HTML veze. Procedura koju koristimo je u okviru Shariff rešenja.

    Sa Shariff rešenjem skripta preuzima broj puta, npr., taster za deljenje na stranici je kliknut: za ovo skripta kontaktira društvenu mrežu putem programskog interfejsa aplikacije i preuzima brojeve. Nijedan od vaših ličnih podataka ne prenosi se u toku procesa. Umesto vaše IP adrese, prenosi se samo adresa vašeg servera na Facebook, Google i Twitter. Povezujete se direktno na Facebook, Google ili Twitter samo ako vi izvršite akciju. Pre toga društvene mreže ne mogu da prikupljaju podatke o vama. Ukoliko ne kliknete na vezu da delite sadržaj, ostajete nevidljivi za mreže. Ako kliknete na vezu, obaveza da pružimo informacije o prikupljanju podataka i njihovoj obradi više nije na nama, već na operateru društvene mreže.

  • Vi imate pravo:

    • u skladu sa članom 15 GDPR da tražite informacije o svojim ličnim podacima koje mi obrađujemo, naročito u vezi sa svrhom njihove obrade, kategorijom ličnih podataka, kategorijama primaoca kojima se vaši podaci obelodanjuju ili će biti obelodanjeni, planiranom trajanju zadržavanja, postojanju prava na ispravku, brisanje, ograničenje obrade ili prigovor, postojanju prava da se podnese žalba, poreklom vaših podataka, ako ih nismo mi prikupili i postojanjem automatskog odlučivanja, uključujući i profilisanje, i, ako je primenljivo, značajnim detaljnim informacijama o njima;
    • u skladu sa članom 16 GDPR da tražite ispravku bez odlaganja netačnih ličnih podataka koje smo mi sačuvali o vama ili njihovo kompletiranje;
    • u skladu sa članom 17 GDPR da tražite brisanje ličnih podataka koje smo mi sačuvali, pod uslovom da obrada nije neophodna za ostvarivanje prava na izražavanje i informisanje, za ispunjenje zakonske obaveze, iz razloga javnog interesa ili za potvrdu, vršenje ili odbranu zakonskih zahteva;
    • u skladu sa članom 18 GDPR da tražite ograničenje obrade vaših ličnih podataka ukoliko je njihova tačnost sporna po vama i ukoliko je obrada nezakonita, ali odbijate njihovo brisanje i više vam nisu potrebni podaci, ali zahtevate ih za potvrdu, vršenje ili odbranu zakonskih zahteva ili ste podneli prigovor na obradu u skladu sa članom 21 GDPR;
    • u skladu sa članom 20 GDPR da tražite prijem u strukturiranom, standardnom i mašinski čitljivom formatu vaših ličnih podataka koje ste nam dali ili prenos drugom odgovornom licu;
    • u skladu sa članom 7(3) GDPR da u bilo kom trenutku povučete svoj pristanak koji ste prethodno dali. Ovo ima za posledicu da možda u budućnosti nećemo nastaviti obradu podataka na kojoj se zasniva pristanak i
    • u skladu sa članom 77 GDPR da podnesete žalbu nadzornom organu. Obično se možete obratiti nadzornom organu u vašem uobičajenom mestu prebivališta ili radnom mestu ili našem sedištu.
  • Vi imate pravo:

    • u skladu sa članom 15 GDPR da tražite informacije o svojim ličnim podacima koje mi obrađujemo, naročito u vezi sa svrhom njihove obrade, kategorijom ličnih podataka, kategorijama primaoca kojima se vaši podaci obelodanjuju ili će biti obelodanjeni, planiranom trajanju zadržavanja, postojanju prava na ispravku, brisanje, ograničenje obrade ili prigovor, postojanju prava da se podnese žalba, poreklom vaših podataka, ako ih nismo mi prikupili i postojanjem automatskog odlučivanja, uključujući i profilisanje, i, ako je primenljivo, značajnim detaljnim informacijama o njima;
    • u skladu sa članom 16 GDPR da tražite ispravku bez odlaganja netačnih ličnih podataka koje smo mi sačuvali o vama ili njihovo kompletiranje;
    • u skladu sa članom 17 GDPR da tražite brisanje ličnih podataka koje smo mi sačuvali, pod uslovom da obrada nije neophodna za ostvarivanje prava na izražavanje i informisanje, za ispunjenje zakonske obaveze, iz razloga javnog interesa ili za potvrdu, vršenje ili odbranu zakonskih zahteva;
    • u skladu sa članom 18 GDPR da tražite ograničenje obrade vaših ličnih podataka ukoliko je njihova tačnost sporna po vama i ukoliko je obrada nezakonita, ali odbijate njihovo brisanje i više vam nisu potrebni podaci, ali zahtevate ih za potvrdu, vršenje ili odbranu zakonskih zahteva ili ste podneli prigovor na obradu u skladu sa članom 21 GDPR;
    • u skladu sa članom 20 GDPR da tražite prijem u strukturiranom, standardnom i mašinski čitljivom formatu vaših ličnih podataka koje ste nam dali ili prenos drugom odgovornom licu;
    • u skladu sa članom 7(3) GDPR da u bilo kom trenutku povučete svoj pristanak koji ste prethodno dali. Ovo ima za posledicu da možda u budućnosti nećemo nastaviti obradu podataka na kojoj se zasniva pristanak i
    • u skladu sa članom 77 GDPR da podnesete žalbu nadzornom organu. Obično se možete obratiti nadzornom organu u vašem uobičajenom mestu prebivališta ili radnom mestu ili našem sedištu.
  • Ako se vaši lični podaci obrađuju na osnovu legitimnih interesa u skladu sa članom 6(1) st. 1 (f) GDPR imate pravo u skladu sa članom 21 GDPR da uložite prigovor na obradu vaših ličnih podataka pod uslovom da postoje razlozi koji su posledica vaše konkretne situacije ili ako se prigovor odnosi na direktno oglašavanje. U ovom drugom slučaju imate pravo na opšti prigovor koji ćemo sprovesti bez izjave o bilo kakvoj konkretnoj situaciji.

    Ukoliko želite da iskoristite svoje pravo da se povučete ili odbijete, samo treba da pošaljete e-poštu datenschutz@eos-solutions.com.

11. Alati za analizu

Mere praćenja navedene u daljem tekstu koje mi koristimo izvršavaju se na osnovu člana 6(1) st. 1 (f) GDPR. Mi koristimo mere praćenja da obezbedimo da je naša veb lokacija dizajnirana u skladu sa zahtevima i da se kontinuirano optimizira. Takođe koristimo mere praćenja za prikupljanje statističkih podataka o korišćenju naše veb lokacije i analiziramo ih u svrhe optimizacije naše ponude za vas. Ovi interesi će se razmatrati kao legitimni u smislu datom u gore navedenom propisu.

Različite svrhe za obradu podataka i kategorije podataka mogu se pronaći u odgovarajućim alatima za praćenje u ovom odeljku.

12. Ažuriranje i izmene ove politike zaštite privatnosti

Ova politika zaštite privatnosti je trenutno važeća i poslednji put je ažurirana u maju 2018.

Možda će biti neophodno izmeniti ovu politiku zaštite privatnosti usled unapređenja na našoj veb lokaciji i ponuda putem naše veb lokacije ili zbog izmenjenih zakonskih ili službenih zahteva. Trenutno važeća politika zaštite privatnosti može se preuzeti sa naše veb lokacije na www.eos-globalcollection.com i odštampati u bilo kom trenutku.

PODEŠAVANJA KOLAČIĆA

Na našoj internet stranici koristimo kolačiće koji vam omogućavaju najbolju moguću posetu našoj internet stranici. To uključuje kolačiće koji su neophodni za funkcionisanje internet stranice, kolačiće koji se koriste isključivo u svrhu anonimne statistike, kolačiće koji se koriste za podešavanja udobnosti posete i kolačiće koji se koriste da bi vam se prikazao personalizovan sadržaj na osnovu vaših interesa. Sami možete izabrati da li želite da dozvolite korišćenje kolačića za statistiku, udobnost posete i marketing. Pored toga, u svakom trenutku možete izmeniti, odnosno povući svoj pristanak tako što ćete kliknuti na Izmeni podešavanja kolačića u dnu internet stranice. Više informacija možete pronaći u našoj Politici privatnosti.

Neophodni

Koristimo neophodne kolačiće. Ovi kolačići su neophodni za funkcionisanje i osnovne funkcije internet stranice. Ovi kolačići omogućavaju funkcionisanje sigurnosti naše internet stranice.
Više o tome koje kolačiće koristimo možete pročitati ovde.

Udobnost posete

Ukoliko omogućite kolačiće za udobnost, olakšaćemo vam upotrebu naše internet stranice. Ukoliko opet posetite našu internet stranicu da biste koristili naše usluge, automatski ćemo prepoznati da ste već posetili našu internet stranicu, a unosi i podešavanja koja ste uneli biće automatski prepoznati, tako da ne morate opet da ih unosite. Na primer, ne morate ponovo da unosite svoje korisničke podatke svaki put, svojim podacima, koje ste već uneli, možete pristupiti kada ponovo posetite internet stranicu.
Više o tome koje kolačiće koristimo možete pročitati ovde.

Statistike

Koristimo kolačiće za statistiku da bismo poboljšali svoju ponudu i obezbedili izgled koji se zasniva na potrebama, kao i stalnu optimizaciju naše internet stranice. 
Zato prikupljamo anonimne podatke za statistiku i analitiku, na primer da bismo utvrdili saobraćaj na internet stranici i ponašanje korisnika i da bismo prilagodili i poboljšali sadržaj i iskustvo na internet stranici. 
Više o tome koje kolačiće koristimo možete pročitati ovde.

Marketing

Koristimo kolačiće za marketing, tako da možemo da obezbedimo relevantan sadržaj koji se zasniva na vašim interesovanjima kada posetite našu internet stranicu. 
Više o tome koje kolačiće koristimo možete pročitati ovde.